Çimstone’dan Ödüllü Yatırım

İtalyan Bretonstone teknolojisiyle 20 yılı aşkın süredir üretim yapan Çimstone, son teknoloji makinalarla kurulan yeni döküm hattı ile üretim kapasitesini 2 katına çıkarıyor.

Türkiye’nin ilk kuvars esaslı kompoze taş üreticisi olan Çimstone, mevcut üretim hattına ilave olarak; Jumbo ebat levha üretimi yapan yeni hat yatırımını tamamladı.

Yeni yatırımıyla, Türkiye’de büyük ilgi gören kuvars tezgah sektörünün büyümesine katkı sağlayan Çimstone, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından “Yatırım Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

Çimstone, yeni tesisinde üretimi başlayan 310x152 cm ve 330x165 cm büyük ebatlı ürünler ile mutfak ve banyo tezgah uygulamalarında geniş imkanlar sunarken; 2020 koleksiyonunda artan ürün sayısı ve yeni renkleriyle dünya trendlerini yüzeylere taşıyacak.

Yeni ürün serisinde, doğal taşlardan ilham alınarak tasarlanan damar efektli ürünler ön plana çıkıyor. Mutfakta sadelik arayanların tercihi beyaz tonlar ve düz renklerin yanı sıra, her tarz mutfağa uyum sağlayabilecek renk ve dokuda ürünler sunuluyor.

Çimstone, yapılan yatırımla yıllık üretim kapasitesini 1.2 milyon m2’ye çıkararak, yeni dönemde yurtiçi ve yurtdışı pazarlarındaki mevcut payını arttırmayı planlıyor. Jumbo ebattaki yeni ürünlerinin ilk ihracatı İngiltere’ye gerçekleştiren Çimstone, Avrupa ve Kuzey Amerika pazarları öncelikli olmak üzere, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarında da büyümeyi hedefliyor.