Çevre Dostu Çimstone

cimstone-blog-cevredostu-02
Doğal kaynakları korumaya odaklı ürün geliştirme anlayışı, üretiminde kullanılan yüksek teknoloji ve geri dönüşümden gelen ürün içeriği ile Çimstone çevreye dosttur.
Çimstone üretiminde kullanılan su, otomatik su arıtma teknolojisiyle ayrılarak; arıtılan su, işletme ünitesine tekrar geri gönderilerek, su ve enerji sarfiyatı minimuma indirgeniyor. Çimstone ürünlerinde efekt malzeme olarak kullanılan cam ve ayna kırıkları geri dönüşümden sağlanıyor. Kısa dönemde değiştirmeyi gerektirmeyecek şekilde dayanıklı olan, basit bir temizlikle ilk günkü ışıltısını ve güzelliğini ömür boyu muhafaza edebilen Çimstone tezgahlar, daha az enerji tüketimi, yüksek oranda su ve enerji tasarrufu ile sürdürülebilir çevreye dost ürünler kategorisinde yer alıyor.
Günümüzün paylaşım dolu mutfak ortamları, artan yoğun kullanıma karşı yüksek dayanım gösterecek malzemelerin seçimini gerekli kılıyor. Kısa sürede değiştirmeyi gerektirmeyecek şekilde dayanıklı olma koşulu, ekolojik ürün kategorisinde yer almada da en önemli kriterlerden biri olarak görülüyor. Kuvarstan oluşan kompakt yapısı ile ömür boyu rahat kullanım kolaylığı sağlayan Çimstone, yüksek aşınma ve çizilme dayanımı gösteriyor, mutfak tezgahında yapılan kesme işlemleri sorun olmaktan çıkıyor. Sıvı emmeyen, kompakt yapısı ve sonradan yerinde parlatma gerektirmeyen yüzeyi ile Çimstone, nemli bir bez ve az miktarda sıvı deterjanla yapılacak basit bir temizlikle ilk günkü ışıltısını uzun yıllar muhafaza edebiliyor, temizlik süreleri ve giderlerinde de tasarruf sağlıyor.
Doğal taşların kaynaklardan elde edilme sürecinde en modern teknolojiler kullanılsa dahi çıkarılan kaynağın nihai ürüne dönüşen miktarı %40’ı geçemiyor. Çimstone gibi uzmanlaşmış kompoze taş üreticileri ise geri kalan doğal atığı, katma değeri yüksek bir ürüne dönüştürüyor. Çimstone, üretimde kullanılan yüksek teknoloji sayesinde minimum atık, maksimum kaynak tasarrufu ile sürdürülebilir çevreye katkı sağlıyor.
Geri dönüşümden gelen ayna ve cam içeriği
Hammaddeyi tüketerek üretim yapmak yerine var olan eski ürünlerin dönüştürülmesi, kaynak ve enerji tasarrufu için kullanılan bir yöntemdir. Geri dönüşümden gelen malzeme kullanımı ise, pek çok çevre dostu ürünün ortak özelliğidir. Çimstone’un serisinde yer alan efektli ürünlerinde geri dönüşümden gelen cam ve ayna kırığı kullanılıyor.